Frans marineschip onderschept 4,2 ton coke voor Europa bij Barbados (VIDEO)

Een Frans marinefregat heeft op 17 januari in samenwerking met de Britse National Crime Agency (NCA) op een vissersschip 4,2 ton cocaïne onderschept in het Caribisch gebied bij Barbados. De megapartij coke was bestemd voor de Europese markt. Er zijn acht bemanningsleden opgepakt. Dat meldt NCA.

Het onderzoek van de NCA met Europese opsporingsdiensten startte vorig jaar en leidde naar het vissersschip met de drugs aan boord. Op 17 januari onderschepte een Frans marineschip dat opereerde vanuit Martinique (Frans eiland in de Caraïbische Zee) het vissersschip ten oosten van Barbados.

177 balen

De zeer zuivere cocaïne zat in 177 balen en zou volgens de Britse autoriteiten op de Europese markt een straatwaarde hebben van enkele honderden miljoenen ponden. De partijen coke zijn in beslag genomen en vernietigd.

Net geen record

Florence Parly, de Franse minister van Defensie, zegt op Twitter: ‘Het record voor een inbeslagname van cocaïne door de Franse marine dateert van 2006 met 4,3 ton. Een dergelijke hoeveelheid komt overeen met een straatwaarde van ongeveer 130 miljoen euro in Frankrijk.’