Franse auto crasht in Breda na achtervolging politie

In Breda is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto met Frans kenteken gecrasht na een achtervolging door politie. Een 33-jarige man uit Assen is aangehouden.

Agenten gaven op de A16 rond 02.00 een stopteken aan een bestuurder van een auto met Frans kenteken. Volgens de politie leek het er even op dat de bestuurder gehoor gaf aan het stopteken. Nadat hij op een afslag van een pompstation de politieauto had gevolgd, besloot hij daarna toch ineens met hoge snelheid de hoofdrijbaan weer op te rijden.

Niet veel later nam de bestuurder de afrit Breda/Rijsbergen en reed met snelheden van ruim boven de 100 kilometer per uur door de bebouwde kom van Breda. Op de Bavelseparklaan crashte het voertuig in een bocht. De auto kwam niettemin normaal tot stilstand. De bestuurder sprong uit de auto en ging er vandoor.

In het Breepark werd de man gearresteerd. De zwaar gehavende auto is in beslag genomen. De bestuurder zit vast voor verder onderzoek. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Waarom de man voor de politie vluchtte is nog de vraag.