Franse BMW vervoerde 10 kilo coke

Agenten van de landelijke politie-eenheid hebben in Barendrecht na een achtervolging een Franse man aangehouden die onder meer tien kilo cocaïne in zijn auto had. Ze zagen de omstreeks 01.00 een BMW met Frans kenteken rijden op de A15 richting Ridderkerk.

Volgteken

Kort voor de parkeerplaats Portland gaf de politie aan de bestuurder een volgteken en het leek er even op dat hij zou volgen naar de verzorgingsplaats. Maar op het laatste moment draaide de auto weer de A15 op en ging er met hoge snelheid vandoor waarna de politie de achtervolging inzette.

Rijbewijs

De achtervolging eindigde ten slotte in een doodlopende weg in Barendrecht waar de bestuurder werd aangehouden. De bijrijder slaagde erin te ontkomen. Een zoektocht in de buurt leverde niets op.

In de kofferbak trof de politie tien kilo cocaïne en vijftien kilo wiet aan. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie probeert uit te zoeken waar de man de drugs heeft gekocht. Waarschijnlijk wilde hij ze naar Frankrijk smokkelen.