Franse heroïnesmokkelaars gearresteerd

De politie Den Haag heeft in Oegstgeest twee internationaal signaleerde Fransen aan laten houden door een arrestatieteam. Het gaat om een 28-jarige en een 24-jarige man. De eerste werd in oktober 2013 veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor grootschalige invoer van heroïne vanuit Nederland naar Frankrijk. Toen de man na zijn veroordeling werd begeleid naar zijn verblijf in de gevangenis, wist hij zijn boeien los te maken, het personeel te mishandelen en te ontsnappen.

Verstoppen

Op woensdagavond 4 juni deed het arrestatieteam een inval in de woning op de Linneaushof in Oegstgeest. Het arrestatieteam was ingezet omdat de verdachte in het verleden meerdere malen met vuurwapens is aangetroffen. De man werd snel overmeesterd. In de woning werd nog een tweede man, aangetroffen, die zich probeerde te verstoppen. Deze 24-jarige bleek ook internationaal gesignaleerd te staan voor een openstaande gevangenisstraf van tien jaar. Ook hij werd in oktober 2013 veroordeeld voor grootschalige invoer van (hard)drugs vanuit Nederland naar Frankrijk. De verdachten maakten deel uit van dezelfde criminele organisatie.

Heroïne

De recherche van de politie in Leiden heeft na de inval de betreffende woning doorzocht en vond twaalf kilo van een op heroïne lijkende stof, een kilo cocaïne en een vuurwapen. Nadere analyse van de aangetroffen heroïne leidde tot de conclusie dat de heroïne hoofdzakelijk versnijdingsmiddelen bevatte en slechts een klein gedeelte (250 gram) zuivere heroïne.