Twee aanhoudingen in moordzaak “Willem” (UPDATE)

In het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 24-jarige Chafik Zidane zijn woensdag twee mannen aangehouden. De 24- en 25-jarige Rotterdammers worden verdacht van heling van een auto. Het rechercheteam dat de moord op Chafik Zidane onderzoekt denkt dat deze auto betrokken is geweest bij de aanslag.

Peugeot 3008

Dinsdag werd bekend dat de vluchtauto is gevonden in de Franse plaats Mulhouse. “Willem” Zidane werd in de vroege ochtend van 5 februari in de Ameidestraat in Rotterdam doodgeschoten.Ook blijkt nu dat op vrijdagmiddag 5 februari twee mannen op de Woensdrechtstraat in Rotterdam hebben geprobeerd kleding te verbranden. Het onderzoeksteam vermoedt dat dit verband zou kunnen houden met de moord. Deze mannen reden in een grijze Peugeot 3008.

De politie denkt dat in de fatale nacht vlak voor de moord op of rond de Kleiweg in Rotterdam een ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen mensen die reden in een grijze Peugeot en in een in mei gevonden zwarte BMW. Het latere slachtoffer, Chafik, en zijn gezelschap die avond zouden hierbij aanwezig kunnen zijn geweest, aldus politie.

Mulhouse

Vlak na de schietpartij is de zwarte BMW met hoge snelheid de Ameidestraat uitgereden. Deze waarschijnlijke vluchtauto is in mei 2016 teruggevonden in het oosten van Frankrijk. Hij stond al heel lang geparkeerd gestaan in een woonwijk bij de stad Mulhouse. Er zat het Franse kenteken AC444PD op, een nagemaakte Franse nummerplaat. De daders hebben bewust een kenteken nagemaakt dat hoort bij zo’n zelfde type auto. De zwarte BMW was op de avond van de liquidatie van 4 op 5 februari gestolen in Rotterdam in de Brouwersstraat in Kralingen-West.

Grijze Peugeot 206

In Frankrijk zijn bij de gevonden BMW twee mannen gezien die reden in een grijze Peugeot 206. De eerste man was ongeveer 30 jaar oud, ongeveer 1.75 lang, was licht getint en had korte, zwarte haren. De tweede man was ook licht getint, eveneens rond de 30 jaar en met kort, zwart haar.

De politie zegt niet te weten met wie “Willem” Zidane, van oorsprong een Rotterdammer, die avond pad was.

Justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Zie de eerdere berichten:

Zidane overleefde de derde schietpartij niet

Beloning voor tips Rotterdamse liquidatie

Zoektocht naar wapens liquidatie Rotterdam

Dode Rotterdam bekende van de politie