Franse moordverdachte uitgeleverd aan NL

Een 34-jarige Fransman die wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij tijdens een drugsdeal in Breda in 2006 is vorige week aan Nederland uitgeleverd. De man is inmiddels voorgeleid en zit vast in afwachting van de rechtszaak. De man werd eind 2012 in de Spaanse stad Malaga opgepakt.

Hij is nu uitgeleverd door Spanje. Waarom dat zo lang heeft moeten duren, is onduidelijk. Voor de schietpartij, waarbij de 31-jarige Rachid Lebiyed om kwam, zijn al twee andere Franse verdachten veroordeeld. Een vierde verdachte is nog voortvluchtig, schrijft BN/De Stem.

Ruzie over drugs

De vier Fransen wilden veertig kilo wiet kopen voor 100.000 euro. Ze kregen echter ruzie over de kwaliteit van de drugs, waarna de verkoper door zijn hoofd werd geschoten. Een vriend van het slachtoffer raakte in paniek en sprong uit het raam van de flat waar de deal werd gesloten. Hij raakte zwaargewond. De Fransen gingen er alsnog met de drugs vandoor.

De twee mannen die al zijn veroordeeld, zitten allebei een gevangenisstraf van vijf jaar uit voor het medeplegen van doodslag. Justitie heeft nooit kunnen achterhalen wie de trekker heeft overgehaald.