Franse politie schiet crimineel dood (VIDEO)

De Franse politie heeft zaterdagavond een man doodgeschoten, die probeerde te ontsnappen met zijn auto nadat agenten hem wilden arresteren.

Mes in auto

De politie benaderde de man bij het huis van zijn moeder, nadat buren hadden gemeld dat hij overlast veroorzaakte. Dit schrijft de Britse Daily Mail. De man weigerde zich op te laten pakken, nadat hij in zijn auto was gaan zitten. Hij gaf de agenten aan dat hij een mes in de auto had, en explosieven zou laten ontploffen.

Strafblad

De politie ontdekte dat de man, die van Portugese afkomst is, een strafblad had. Hij zou een veroordeelde moordenaar zijn, met psychische problemen. In de video is te zien hoe zes agenten de man in eerste instantie uit de auto proberen te praten, om daarna met hun knuppels op de man en de ruiten van de auto in te slaan. Daarop ramt de man achterwaarts een politieauto, en rijdt hij in op het appartementencomplex waar zijn moeder woont.

Schieten

Als het hem vervolgens lukt om weg te rijden, schieten drie agenten op de auto, die daarna nog een flink stuk door rijdt, een heuvel op. Later blijkt de man aan zijn verwondingen te zijn overleden.

Bekijk hieronder de video