Franse zakenman twee maanden gegijzeld

De Franse en Spaanse politie hebben vijf verdachten opgepakt die een rijke zakenman twee maanden zouden hebben gegijzeld. Ze zouden de zakenman hebben meegenomen naar Spanje, en 1,3 miljoen euro van hem hebben gestolen. De politie denkt dat de ontvoerders ook bij een wapenhandel hebben ingebroken. Op hun vlucht zouden ze daarbij twee agenten hebben verwond.

De politie zegt dat er inderdaad vijf verdachten zijn opgepakt, maar wil niet zeggen wanneer dat is gebeurd. Op beelden van de Spaanse politie is te zien dat de politie wapens, geld en goud in het appartement vindt waar vier van de verdachten zich ophielden. Zij zouden de zakenman hebben ontvoerd, een vijfde handlanger werd opgepakt in het Franse Toulouse.

Na vrijlating afgeperst

De inbraak in de wapenhandel vond plaats op 19 mei. Drie dagen later werd de Franse zakenman ontvoerd. Hij werd meegenomen naar Platja d’Aro in Spanje, en namen zijn kleren, zijn bankpassen en de daarbij horende codes af.

De Franse zakenman werd op 13 juli weer vrijgelaten. Er is geen losgeld gevraagd, maar hij werd wel afgeperst. Ook toen hij werd vrijgelaten, maakte hij wekelijks 100.000 euro over. De daders hebben daarmee waarschijnlijk goud gekocht. De zakenman durfde niet naar de politie te stappen.

De vier verdachten kennen elkaar uit de gevangenis, waar ze eerder vastzaten voor moord en inbraak. Eén van hen had een levenslange gevangenisstraf, maar ontsnapte.