Fransman geliquideerd in Marbella

Bij Marbella is dinsdagavond een Franse man doodgeschoten. Spaanse media melden dat het slachtoffer een Franse zestiger zou zijn. De schoten vielen rond 20.00 in Cabopino, een kuststrook met dure woningen iets oostelijk van Marbella.

Tolpoort

De auto van de doodgeschoten Fransman werd gevonden op de parkeerplaats bij enkele restaurants en het tankstation naast Camping Cabopino. De man zat in een blauwe Renault Megane. Getuige zeggen dat er door twee schutters met een geweer verschillende schoten werden gelost.

Na de moord vluchtten de twee in een auto via Calahonda in de richting van Málaga, waarbij ze op de snelweg dwars door de slagboom bij een tolpoort reden. Deze auto is waarschijnlijk later op de avond gevonden op de Camino de las Canteras, bij Mijas.

Derde liquidatie

De forensische dienst deed afgelopen nacht uitgebreid onderzoek in Cabopino. Woensdag wordt sectie op het slachtoffer verricht. Volgens bronnen van lokale media gaat de politie uit van een liquidatie in het criminele milieu.

Het is de derde liquidatie aan de Costa del Sol in 15 dagen. Op 22 november werd een Brit beschoten met vijf kogels toen hij op weg was van de sportschool naar zijn huis in Mijas.

Op 16 november schoten onbekenden een man van Arabische afkomst dood en raakte zijn metgezel gewond in de wijk Andasol bij Marbella. In oktober werd een Bulgaar dodelijk getroffen door vuurwapens.