Fraude bij supportersclub Nederlands Elftal

Tienduizenden fans van het Nederlands elftal hebben jarenlang frauderende bestuurders van hun supportersclub gesubsidieerd. Dat schrijft website Follow the Money.

145.000 euro

Deze zouden van de contributie onder meer luxe hotels, dure etentjes, boottochtjes, vliegreizen en concertbezoeken hebben betaald. Follow the Money baseert zich op interne documenten van de supportersclub. Penningmeester Theo Pouw zou in 2014 en 2015 voor zijn parttime werkzaamheden ruim 145.000 euro hebben ontvangen.

Frequente diners

Er zouden vliegtripjes naar exotische landen zijn gemaakt en frequente diners in de beste restaurants van Amsterdam. Er was sprake van representatiekosten van ruim een ton per jaar en  onkostenvergoedingen voor het bestuur tot meer dan 75.000 euro. De soms meer dan 50.000 leden van de club leverden jaarlijks rond een miljoen euro.

Toezichthouder KNVB zegt van niets te weten. De advocaat van bestuursleden zeggen in een reactie tegen Follow the Money dat de Supportersclub Oranje ‘representatieve verplichtingen heeft te onderhouden’.