Fraudeverdachte tevens nepdokter

Een man van 28 jaar uit Kerkrade die verdacht wordt van fraude, blijkt zich ook jarenlang als dokter voor te hebben gedaan. Dit terwijl hij geen zorg gerelateerde opleiding heeft genoten. Daarnaast is hij een van zes verdachten, die in een grote fraudezaak met zorggeld in Zuid-Limburg zijn opgepakt.

Euthanasie

Als nep arts  heeft de 28-jarige man jarenlang suikerpatiënten insuline ingespoten. In een verklaring in het politiedossier valt te lezen: ‘Mijn moeder heeft me het injecteren geleerd op sinaasappels.’ Volgens verklaringen van getuigen in de zaak zou hij ook euthanasie toe hebben gepast, maar dit heeft het OM nog niet vast kunnen stellen.

Volgens De Telegraaf gaat het om twee gevallen. ‘Zij overleden toen hij er tijdens zijn nachtdienst geweest was”, dit zouden ex-collega’s hebben verklaard.

Fraudezaak

De zes verdachten in de fraudezaak zouden in dienst van een onderneming die zich uitgaf als bemiddelingsbureau in de zorg, stelselmatig hebben gefraudeerd met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). De moeder van de nepdokter gaf leiding aan het bedrijf en zij hoort ook bij de zes verdachten. Het OM schat dat de verdachten voor honderdduizenden euro’s zich wederrechtelijk toe hebben geëigend.  

De nepdokter is valsheid in geschriften en witwassen ten laste gelegd.