Fred B. pleegt zelfmoord in cel

Fred B, die ervan wordt verdacht de ouders van zijn ex-vriendin te hebben vermoord, heeft in de nacht van donderdag 12 juni zelfmoord gepleegd in zijn cel. Volgens het Openbaar Ministerie had hij zijn zelfmoord al aangekondigd. Twee weken geleden eiste de officier van justitie een levenslange gevangenis tegen B.

B. zou zijn schoonouders hebben vermoord toen zijn ex-vriendin bij hen in huis was. Hij liet haar in leven, om haar te laten lijden. ‘Het lijden door de dood van je ouders is het ergste dat je kunt hebben’, verklaarde hij in de rechtbank van Middelburg in juni. ‘Als ik haar ook had gedood, zou ze dat niet hebben gehad. Daarom heb ik het niet gedaan.’

Volgens B., die uit Brussel komt, heeft zijn ex hem ’tot het uiterste gedreven’. Zij zou hem hebben bedrogen met andere manenn. Hij werd er ook van verdacht zijn ex te hebben mishandeld en hij zou haar huis in brand hebben gestoken.

De politie avn Noord-Brabant en de D ienst Justitiële Inrichtingen doen onderzoek naar de zelfmoord. De officier van justitie zal op een openbare zitting vragen het OM niet ontvankelijk te verklaren omdat de verdachte is overleden.

Lees ook:

Problemen verdachte Middelburg bekend