Fred Ros beschuldigde advocaten

Kroongetuige Fred Ros heeft lelijke dingen gezegd over advocaten. Zo zou Nico Meijering (foto) – de advocaat van Dino Soerel en Ali A. – hebben geprobeerd Ros weg te halen bij zijn toenmalige advocaat Peter Plasman. De suggestie is dat Meijering wilde verhinderen dat Ros over zijn cliënten zou verklaren. Meijering ontkent Ros te hebben willen inlijven als cliënt. 'Het was juist omgekeerd’, zegt hij desgevraagd.

Door @Wim van de Pol

Tijdens zijn pleidooi afgelopen donderdag maakte Meijering al een referentie aan de beschuldiging van Ros. Hij zei in deze aantijging andermaal een reden te zien om de verklaringen van Ros 'tot op de vierkante milimeter' tegen het licht te houden. In de papieren Telegraaf plaatste John van den Heuvel kanttekeningen bij de bewering van Ros, overigens zonder het kantoor van Meijering bij naam te noemen. Het motief om Ros aan boord te trekken van het kantoor was volgens Van den Heuvel dat Ros in zijn verklaringen 'eventueel Remmers en Holleeder mocht opofferen, als Dino Soerel en Ali A. maar buiten schot bleven'.
 

Tegendeel

Volgens Nico Meijering is dit 'onjuiste en lasterlijke' berichtgeving. Meijering: 'Lezing van de verklaringen van Fred R. leert zonneklaar dat R. nimmer verklaard heeft dat een advocaat een dergelijk advies zou hebben gegeven dan wel zich anderszins in die richting zou hebben uitgelaten. Kennelijk wil Van den Heuvel dat Holleeder of Remmers boos op mij worden. Dat is niet erg aardig van Van den Heuvel.' Meijering zegt dat voor wat betreft de vermeende poging Ros los te weken bij Plasman 'het tegendeel' waar is: 'Fred R. wenste juist in het verleden cliënt van ons kantoor te worden. Wij zijn daar niet op in gegaan.’ 

 

Klachtwaardig

Van den Heuvel karakteriseerde in de krant het handelen van niet bij name genoemde advocaten als klachtwaardig. Een andere advocaat, niet van het kantoor van Meijering, zou 'een onderzoek van de deken van de Orde van Advocaten aan zijn broek (hebben) omdat hij Fred R. duizenden euro’s betaalde'.

Nuance

Het kantoor Meijering, Van Kleef, Ficq & Van der Werf heeft De Telegraaf al verschillende malen voor de rechter gesleept met als gevolg dat de krant moest rectificeren. Vorig jaar kwamen de krant en de advocaten overéén elkaar publiekelijk niet meer aan te vallen. Nadien leverde John van den Heuvel in verband met de moord op Gwenette Martha keiharde kritiek op Meijering nadat deze had geschreven dat nuance in de berichtgeving van De Telegraaf over Martha afwezig was.

Zie ook:

Fred Ros beschuldigde advocaten