Problemen verdachte Middelburg bekend

Een commissie gaat voor het College van procureurs-generaal onderzoeken of politie en justitie juist hebben gehandeld in de zaak van de 28-jarige Fred B. B. is verdacht van de dubbele moord, deze week, in Middelburg. Hij is de ex-schoonzoon van de slachtoffers Henk en Trees Schroevers. Hij wordt ook verdacht van onder meer brandstichting in het huis van zijn vriendin in Haarlem. Daarvoor komt hij binnenkort voor de Haarlemse rechtbank. Zijn vriendin zou vorig jaar ook al aangifte hebben gedaan van mishandeling door de man. Fred B. heeft de Belgische nationaliteit.

Volgens De Telegraaf waren er al eerder signalen dat B. zijn voormalige schoonouders mogelijk iets aan zou doen. Vorig jaar sloeg hij haar in elkaar en enkele weken later stak hij haar huis in brand, waarbij hij zelf zwaar gewond raakte

Ook vernielde hij de auto van het echtpaar Schroevers, brak de auto van zijn ex open en verwondde onlangs de vader door met stoeptegels zijn ruiten in te gooien.

Volgens meerdere getuigen in Haarlem en Middelburg heeft B. de afgelopen maanden zware bedreigingen aan de familie Schroevers geuit.

De Telegraaf vraagt zich af waarom in de situatie rond B. niet door hulpinstanties of politie is geïnterveniëerd. Het parket in Haarlem:

‘B. heeft maanden met ernstige brandwonden in het ziekenhuis gelegen. Daarna heeft de politie in november, december en januari meerdere malen contact met hem gehad. Hij zou langskomen voor verhoor, maar zegde die afspraken steeds af. Daarop is besloten het dossier naar het OM te sturen zodat er tot vervolging kon worden overgegaan.’

In Zeeland was de politie op de hoogte zijn van de problemen die B. veroorzaakte. Bovendien wist de hele buurt wist van de dreigementen, waarmee hij het gezin tot wanhoop dreef.

Beide zoons zouden op het punt hebben gestaan het recht in eigen hand te nemen, maar hun ouders wisten hen er telkens van te weerhouden.