Gangsters bevrijden bendelid uit ziekenhuis

20 gemaskerde criminelen hebben eerder deze week een bendelid bevrijd uit een ziekenhuis in La Linea de la Concepcion, een stad in het zuiden van Spanje. De man was in het ziekenhuis beland nadat hij tijdens een politieachtervolging met zijn motor was gecrasht. De 2 agenten die hem in het ziekenhuis bewaakten waren machteloos tegen de 20 gangsters.  

Samuel Crespo (foto), een drugshandelaar in de Zuid-Spaanse stad, was dinsdagmiddag jl. met zijn motor op een rotonde gecrasht, nadat hij was weggevlucht toen de politie hem staande wilde houden. Crespo werd voor verschillende misdrijven gezocht. Bij de crash liep Crespo onder andere een gebroken been en verwondingen aan zijn gezicht op.

Bestelbusjes en SUV’s

Enige tijd nadat Crespo op de Eerste Hulp was beland arriveerden verschillende bestelbusjes en SUV’s bij het ziekenhuis, waar 20 gemaskerde mannen uit stapten. Het waren waarschijnlijk leden van de bende Los Castañitas, waartoe ook Crespo zou behoren.

De agenten die voor de behandelkamer van de verdachte de wacht hielden, durfden hun wapens niet te gebruiken omdat ze vreesden dat bezoekers en verplegend personeel gewond zou kunnen raken. Toch wisten ze 1 bendelid te overmeesteren en hem met handboeien aan een verwarmingsbuis te ketenen. Crespo zelf wist, ondanks zijn gebroken been, te ontkomen.