Garage voor geheime bergplaatsen dicht

Op last van de burgemeester in Amsterdam is een autobedrijf in Amsterdam-Zuidoost dichtgetimmerd. Het bedrijf bouwde geheime bergplaatsen voor criminelen in auto’s. Het gaat om Carfix Dew op de Kuiperbergweg, aldus Het Parool.

Bekende criminelen

Eigenaar Dewanand K. (51) was verdachte in een onderzoek van de landelijke recherche naar internationale drugshandel. Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) ontving in januari de tip dat Carfix Dew verborgen ruimtes inbouwde in voertuigen van criminelen. K. besprak met de hoofdverdachte in die zaak het inbouwen van bergplaatsen in zeker drie van diens auto’s. Observatieteams van de politie hebben veel bekende criminelen van en naar het autobedrijf zien rijden. En een Volvo die in een witwasonderzoek in beslag is genomen, blijkt ook meermaals bij het autobedrijf te zijn geweest.

Verkeerscontroles

Dewanand K. heeft een recente veroordeling in België achter de rug voor het uit de Antwerpse haven smokkelen van zestig kilo cocaïne, in juni 2015. Een auto op zijn naam was volgens de politie betrokken bij een overdracht van harddrugs en hij vroeg kort na zijn vrijlating uit de Belgische cel een crimineel om versnijdingsmiddelen voor drugs.

Volgens Het Parool denkt de politie dat het toegenomen gebruik van verborgen ruimtes in auto’s veroorzaakt wordt door de toegenomen frequentie van dynamische verkeerscontroles, waarbij de politie geregeld geld vindt, bij een controle in het kader van de Wegen-verkeerswet.

Zie ook:

Drie ton cash in verborgen ruimte

750.000 euro cash en 1,5 kilo coke in auto

Autobedrijf maakte verborgen ruimtes