Garagebedrijf opslagplaats heling

Bij een inval eerder deze maand in een Haags garagebedrijf heeft de politie vermoedelijk een belangrijke helingplaats opgerold waar bekende criminelen hun gestolen luxe goederen doorsluisden. In de garage bleek een enorme hoeveelheid exclusieve horloges, juwelen, zonnebrillen en andere waardevolle spullen te liggen. De 37-jarige eigenaar van de garage is gearresteerd op verdenking van heling en witwassen.

Naar aanleiding van belastende informatie begon de recherche medio 2010 een onderzoek naar de garage aan de Lulofstraat om meer bewijs te verzamelen.

‘Al snel werd gezien dat veel voor ons bekende gezichten af en aankwamen bij het pand’, zegt politiewoordvoerder Robbert Salome.’

Een aantal bezoekers bleek uitsluitend langs te komen om goederen af te leveren. Het mocht duidelijk zijn dat de bezoekers niet kwamen voor een garagebeurt, aldus Salome.

In de garage, die uit meerdere panden bestaat, zijn een aanzienlijke partij auto-onderdelen in beslag genomen, met een geschatte waarde van zo’n 650.000 euro.

Ondertussen is er een 44-jarige medewerker van de Schiedamse groothandel gearresteerd op verdenking van verduistering van deze onderdelen. Ook de zoon van de garage-eigenaar wordt in verband gebracht met het helingcircuit en is daarvoor aangehouden.

Alle spullen zijn afkomstig van inbraken bij zowel bedrijven als particulieren in de regio Den Haag en daarbuiten. Naast de gestolen spullen nam de politie ook een limousine, een peperdure Mercedes en motor in beslag bij de huiszoeking van de garage-eigenaar.

De politie bracht de inval gisteren naar buiten. Met de drie arrestaties is de zaak nog niet rond. Er zullen waarschijnlijk nog meer arrestaties volgen van mensen die gestolen spullen hebben gekocht of verkocht.