Gebiedsverbod voor Etous Belserang

Verschillende leden van Satudarah mogen drie maanden lang niet op het Rembrandtplein komen. Het gebiedsverbod, dat voor twaalf man geldt, is ingesteld na een enorme vechtpartij bij café Nasty op het nabijgelegen Thorbeckeplein. Onder de twaalf mannen met het gebiedsverbod bevindt zich ook Etous Belserang, prominent lid van Satudarah. 

De vechtpartij vond plaats in de nacht van 12 september. Aanleiding zou zijn dat leden van de motorclub eerder al café Nasty niet binnen mochten. Verschillende mannen mishandelden een portier, drongen het café binnen en gooiden met barkrukken en glazen. Medewerkers van Nasty werden bedreigd en gasten geïntimideerd.

Satudarah

Arrestatieteams hielden later vier mannen aan, waaronder twee full members van Satudarah. Verder waren ook verschillende prospects bij de vechtpartij betrokken. Ook Etous Belserang zou bij de matpartij aanwezig zijn geweest. Belserang zit in de landelijke leiding van motorclub Satudarah. In 2011 zouden twee mannen hem hebben willen liquideren, aldus Belserang zelf. Het leidde tot een wilde achtervolging met snelle auto’s onder andere over de A10, waarbij snelheden tot 250 km per uur werden gehaald.

In 2015 werden twee verdachten, York M. en Jaïr W., vrijgesproken van het voorbereiden van de liquidatie.

Een strafzaak tegen de vermeende opdrachtgevers, ook bekende criminelen, werd geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Meer over de vechtpartij op het Thorbeckeplein in Het Parool.