Gebiedsverbod Peerke S. verlengd

De burgemeester van de gemeente Eindhoven heeft weer een gebiedsverbod opgelegd aan Peter “Peerke” S. De voormalige xtc-producent mag de komende drie maanden niet in het huis van zijn vriendin aan de Boutenslaan komen. Dat huis is op 28 november beschoten met een automatisch geweer. Peter S. was net vrij uit de gevangenis na een jarenlange celstraf voor de export van xtc.

Burgemeester Rob van Gijzel vindt dat nog steeds de openbare orde en de veiligheid van de buurt in gevaar komen als S. zich in de Boutenslaan zou vertonen. Volgens Van Gijzel had de schietpartij van een jaar geleden te maken met het verleden van S.

Vanaf 16 februari mocht S. al niet meer in het gebied komen. In mei werd een nieuw verbod opgelegd, omdat de man in strijd met zijn toezegging in de woning van zijn vriendin was geweest. Bij het huis is toen ook politietoezicht ingesteld.

Van Gijzel had eerst besloten besloot de maatregel niet te verlengen, omdat Peter S. had beloofd niet meer in het huis te komen, maar is daar op teruggekomen.

Peerke S. heeft een kort geding over het gebiedsverbod eerder dit jaar verloren doordat de rechter oordeelde dat de burgemeester wel bevoegd was om het op te leggen. 

Lees ook:

Huis Eindhoven beschoten 

‘Auto scheurde weg met piepende banden’

Opnieuw gebiedsverbod voor Peerke S. 

Alle eerdere berichten over Peter S. hier.