UPDATE Gebonden lichaam aangespoeld in Knokke

Aan de kust van het Belgische Knokke-Heist is een lichaam aangespoeld. Het lichaam werd zondagochtend gevonden door joggers. Dat heeft de Belgische politie bevestigd. Volgens getuigen waren de handen en voeten van het slachtoffer gebonden met tape, maar dat is niet bevestigd door de politie.

Het zou gaan om een man van in de dertig. Het lichaam lag vermoedelijk al enige tijd in het water. De autopsie moet meer duidelijkheid geven over de doodsoorzaak van de man.

Er is mogelijk een tweede lichaam gevonden, maar ook daar wil de politie niks over kwijt. Er zou nu worden onderzocht of het om een natuurlijke dood gaat.

Knokke-Heist ligt aan de Nederlandse grens. Over de nationaliteit van de slachtoffers is niks bekend.

UPDATE

De politie heeft geen sporen van geweld gevonden op het lichaam van de dode man. De politie denkt daarom dat het om zelfmoord gaat. Er is nu bevestigd dat de enkels van de man aan elkaar vastgemaakt waren met tape, maar de politie denkt dat hij dat zelf heeft gedaan.

Dinsdag vindt een volledige autopsie plaats. De Belgen hebben ook de Nederlandse politie ingeschakeld, omdat de man mogelijk een Nederlander is.