Gedeeltelijke bekentenis Frank R. in zedenzaak

Frank R. heeft een bekentenis afgelegd over fysieke seks met twee minderjarige meisjes. Dat heeft zijn advocaat Robert van Haarst tegen NRC Handelsblad gezegd. R. wordt verdacht van webcamseks met zo'n driehonderd meisjes en misbruik van elf meisjes.

(Foto: archief)

'Mijn cliënt werkt zeer goed mee aan het onderzoek', vertelt Van Haarst tegen NRC. 'Bij elke aanvulling op het dossier is er nauw overleg tussen ons.' Sinds R.'s arrestatie halverwege mei zou de verdachte geen bezoek hebben ontvangen.

De zaak kwam begin deze week in het nieuws, toen waren er drie aangiften tegen R. gedaan. Het OM wil niet zeggen of dat er inmiddels meer zijn.

R. heeft sinds 1992 een strafblad. Toen legde de politierechter van Arnhem hem een taakstraf van 120 uur op vanwege 'het wederrechtelijk binnendringen van een woning'. Daarbij zou R. hebben gedreigd met verkrachting.

De slachtoffers van R. zijn tussen de tien en zeventien jaar oud en komen uit Nederland en België. Van de meisjes met wie hij webcamseks heeft gehad, zou hij beeldopnames hebben gemaakt.

Bij een huiszoeking werden 26 duizend filmpjes en 144 duizend foto's gevonden die R. van zijn slachtoffers heeft gemaakt.

Lees ook:

Onderzoek naar grooming 300 meisjes

Pedofiel ontsnapte bij politie