Gedetailleerde bekentenis van moordende tiener

De Duitse politie heeft in een persconferentie vanmiddag verklaard dat Marcel Hesse een gedetailleerde bekentenis heeft afgelegd over de twee moorden die hij heeft gepleegd. Hesse zou onder andere tot zijn daden zijn gekomen door frustratie dat hij niet werd aangenomen bij het Duitse leger.

De frustratie van de Duitse tiener werd verergerd door het trage internet in zijn nieuwe woning, zo verklaarde Hesse tegenover de politie. Hij trachtte zichzelf tweemaal van het leven te beroven. Een keer via ophanging, een keer door middel van verstikking door gas. Toen dat beide keren mislukte besloot hij de moorden te plegen. Eerst bracht hij zijn negenjarige buurjongetje om het leven, enkele dagen daarna vermoordde hij een 22-jarige man die hij vaag kende.

Boodschappen

Op maandag, aan het einde van de middag, belt hij bij zijn buurjongetje Jaden aan. Zijn ouders zijn boodschappen doen. Zijn tweelingbroers van 22 zijn thuis. Hesse vraagt aan Jaden of hij kan helpen met een trap. Het jongetje gaat mee. Eenmaal in de kelder van Hesse’s woning steekt de tiener het jongetje dood. Daarna stuurt hij Whatsappjes met foto’s naar een vriend en post hij berichten en beelden op het Darknet. Daarop is onder andere Hesse te zien met een mes. 

Na de moord trekt Hesse de bossen in rond Herne. De moeder van Jaden en zijn stiefvader zijn inmiddels naarstig op zoek naar het jongetje. De stiefvader gaat het huis binnen van Hesse en vindt Jaden in een plas met bloed.

Middelbare school

Zijn tweede slachtoffer kent Hesse van de middelbare school. Na hun schooltijd hadden de twee online nog wel eens contact gehad via computerspelletjes. Na de moord op zijn buurjongetje is Hesse eerst het bos in gevlucht. Daarna besluit hij naar zijn kennis van de middelbare school te gaan. Als die de volgende ochtend  verneemt dat Hesse wordt gezocht voor de moord op het negenjarige jongetje, wil hij dat Hesse zich bij de politie gaat melden. Daarop besluit de Duitse tiener de 22-jarige kennis om het leven te brengen. Hij steekt het slachtoffer meer dan zestig keer met een mes. Vervolgens blijft hij in de woning en post hij weer berichten op internet. Na verloop van tijd steekt hij het huis in brand. Vervolgens loopt hij naar een Griekse snackbar in de buurt en belt vanuit daar zelf de politie.

Vergissing

Tijdens de persconferentie doet de politie ook uit de doeken waarom ze aanvankelijk dacht dat Hesse na de moord op zijn buurjongetje nog twee mensen zou hebben omgebracht. Via berichten op internet had Hesse er op gezinspeeld dat hij een vrouw had gedood. Nadat de politie het lijk van de 22-jarige bewoner van de brandende woning had ontdekt, leefden de rechercheurs in de veronderstelling dat er ook nog een vrouwelijk slachtoffer moest zijn. De politie sluit inmiddels uit dat Hesse nog meer slachtoffers heeft gemaakt.

Hesse maakt tijdens de verhoren een ijskoude indruk en dicteerde regelmatig precies aan de agenten wat ze moesten opschrijven.

Hieronder een foto van een matras uit de woning die in brand werd gestoken.