‘Gedetineerde overleed door fout personeel’

In de gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen is afgelopen weekend een 49-jarige man overleden. Zijn dochter zegt dat dit het gevolg is van een fout van personeel. Abusievelijk zou hij methadon hebben toegediend gekregen. Aldus RTV Drenthe.

Heroïne

‘Hij was hart- en nierpatiënt. Ik denk dat dit zijn dood is geworden’, zegt de dochter. De gedetineerde methadon, een middel om af te kicken van heroïne, terwijl hij daar niet aan verslaafd was. Hij werd ziek en is behandeld in het ziekenhuis. Een dag later is hij overleden.

Verslaafd

De overleden man zat volgens zijn dochter vast voor tanken zonder betalen en was pas een aantal dagen in Veenhuizen. Hij was wel verslaafd, maar niet aan heroïne. De woordvoerder van Veenhuizen wilde tegen RTV Drenthe alleen bevestigen dat er afgelopen weekend iemand is overleden en dat er iemand naar het ziekenhuis is geweest.

Sectie

 

De dochter wil een aanklacht indienen en heeft een advocaat in de arm genomen. In een door haar opgenomen telefoongesprek zegt de schouwarts dat het niet definitief vaststaat dat de methadon, en dus een fout van het personeel, de doodsoorzaak is. Dat moet nog blijken uit sectie. De resultaten daarvan zijn waarschijnlijk over enkele weken bekend.