Gedetineerde slaat bewaarder bewusteloos

Een medewerker van de penitentiaire inrichting in Krimpen aan den IJssel is dinsdag geschopt en geslagen door een gedetineerde. De bewaarder raakte daarbij bewusteloos. Andere gedetineerden grepen in. De agressieve gedetineerde is door de politie aangehouden en verhoord.


Ruzie

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft de informatie over het incident donderdag naar buiten gebracht. Volgens DJI was er ruzie tussen gedetineerden op een afdeling van de gevangenis. De gewonde medewerker zou daarbij twee gedetineerden hebben verzocht op hun cel te gaan. Eén gedetineerde weigerde dit. Hij sloeg de medewerker die hierdoor met zijn hoofd tegen een metalen deur viel en buiten bewustzijn raakte. Daarna heeft de gedetineerde de bewaarder nog herhaaldelijk geschopt.

Alarmknop

Mede-gedetineerden grepen in en ontzetten de bewaarder. Eén van deze gedetineerden heeft daarna de alarmknop ingedrukt.

DJI heeft aangifte gedaan bij de politie Rotterdam. De medewerker is door een arts onderzocht en behandeld en maakt het volgens DJI naar omstandigheden goed. De gedetineerde is opgehaald door de politie en later in Krimpen in de isoleercel geplaatst.