‘Gedode Eindhovenaar overleefde zes aanslagen’

Donderdagavond is kort voor 22.30 in Best de 35-jarige Eindhovenaar Dennis Struijk doodgeschoten. Dat heeft de politie desgevraagd bevestigd aan het Eindhovens Dagblad. Hij overleefde de afgelopen jaren zes aanslagen op zijn leven.

Door de ruit

Struijk zou volgens de krant donderdagavond in de Johannes Klingenstraat bij kennissen op bezoek zijn geweest. Hij is bij vertrek in zijn geparkeerde auto door de ruit meerdere keren beschoten. Gealarmeerde agenten hebben hem nog uit de auto gehaald om hem te reanimeren, dat mocht niet meer baten.

Vluchtauto

Een mogelijke vluchtauto is op hemelsbreed zes kilometer in de Vlinderlaan in Son en Breugel brandend teruggevonden. De politie deed afgelopen nacht een doorzoeking in de woning van Struijk aan de Petrus Canisiuslaan. De dader of daders zijn ontkomen.

BMW

De laatste aanslag op Struik was een jaar geleden. Toen werd hij op 16 augustus voor zijn Eindhovense woning vanuit een BMW beschoten terwijl hij als bijrijder in een auto zat. Hij raakte zwaargewond.

Hij onderging verschillende operaties en werd wekenlang onder zware politiebewaking verzorgd in het Catharina Ziekenhuis. Hij wilde justitie niets vertellen over hoe hij de mogelijke achtergrond van de liquidatiepoging zag. Hij kreeg geen beveiliging. Burgemeester Jorritsma legde hem een maand na het incident een omgevingsverbod op. In maart mocht de Eindhovenaar weer terugkeren naar zijn woning, die door een camera werd bewaakt.

Dochtertjes

Struijk was een bekende van de politie. In juni 2015 werd hij door meerdere kogels geraakt na een feestje in Mierlo-Hout. Een andere poging was er in de de zomer van 2011 bij zijn huis. Een man met een Kalasjnikov belaagde hem enkele jaren geleden in het najaar voor z’n deur. Het wapen zou hebben geweigerd.

Volgens het Eindhovens Dagblad laat Struijk twee dochtertjes na.

Zie ook:

Waarom Dennis S. toch moet verhuizen

Beschoten Eindhovenaar hoeft niet te verhuizen

Groot onderzoek op aanslag Eindhoven (UPDATE)