Slachtoffer lid voetbalteam RKAVIC

Door de dodelijke politiekogel is afgelopen zaterdagavond de 31-jarige Michael om het leven gekomen. Hij was aanvoerder van een team van de Amstelveense voetbalclub RKAVIC, dat recent kampioen geworden was. Dat meldt AT5. Zijn broer Nick werd geraakt door een kogel en ligt nu in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. De broers maakten deel uit van het vierde elftal van RKAVIC, dat het kampioenschap zaterdag vierde met een boottocht door de grachten.

Nadat de ploeg na afloop van de boottocht de wal opstapte ging het mis. Er ontstond een vechtpartij met een politieman die zijn wapen trok en Michael dodelijk verwondde.

AT5 schrijft:

‘Volgens ooggetuigen kreeg een deel van het team het aan de stok met de politie, omdat die ze wilde aanhouden voor het vernielen van een fiets. Er ontstond een vechtpartij, waarbij een agent zich zo in het nauw gebracht voelde dat hij zijn wapen trok. Op het moment dat Michael tussenbeide wilde komen, loste de agent een schot. Michael werd in zijn hart geraakt en was op slag dood.’

Op dit moment zitten nog negen leden van het team vast. De Rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek.