Geen arrest in zaak “moordbroers”

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft het arrest in het hoger beroep tegen Admilson en Marcos R. uit Hoogeveen uitgesteld. Het gerechtshof wil nader onderzoek doen naar de toedracht van de feiten.

Scenario

De rechtbank in Assen veroordeelde Marcos R. tot 30 jaar cel en Admilson tot 30 jaar plus tbs voor moord op een man op het Dwingelderveld in november 2012 en op een echtpaar in Exloo in juli 2013. Het Openbaar Ministerie had levenslange celstraf geëist.

Het hof vindt dat met betrekking tot de moord in het Dwingelderveld alsnog nader onderzoek moet worden verricht naar wat er daar precies is gebeurd. De verklaringen van de verdachten en het andersluidende scenario van het Openbaar Ministerie over wat zich daar afspeelde moet volgens het hof worden getoetst door deskundigen aan de hand van de ter plaatse vastgestelde onderzoeksresultaten.

Datum

Het hof wil ook dat de psychiatrische en psychologische rapportages over de beide verdachten worden geactualiseerd. Deze uitspraak betekent dat de zaak pas een vervolg krijgt wanneer het onderzoek is afgerond en de geactualiseerde rapportages gereed zijn. De inhoudelijke behandeling zal dan op de zitting weer worden voortgezet. Een datum daarvoor is nog niet bekend.

Zie ook:

Beelden moordbroers mogen worden gebruikt