Billboards-actie levert niets op

De mannen die worden verdacht van gewelddadige overvallen in de regio Rotterdam-Rijnmond zijn niet meer te zien op de grote digitale schermen in de stad. De overvallers waren een week lang zichtbaar op billboards in het centrum van Rotterdam, maar het heeft niet geleid tot aanhoudingen.

 

De foto’s van de verdachten stonden, voor de publicatie op de billboards, al een week op de website van de politie. Vanaf 27 april waren de overvallers te zien op de grote schermen. De politie deed daarmee een ultieme poging de overvallers te traceren. Eerdere zoekacties hebben ook tot niets geleid.

De persvoorlichter van het Openbaar Ministerie in Rotterdam zei tegen Crimesite dat van te voren is bepaald hoe lang de foto’s op de billboards getoond zouden worden. ‘Het is niet handig om die beelden zo lang te laten zien. Dat hebben we ook niet gedaan met de beelden van het Maasgebouw (toen werden er foto’s op de billboards getoond van Feyenoord-supporters die betrokken waren bij de rellen rond het Maasgebouw -red). De digitale schermen worden nu weer gebruikt voor andere zaken’, aldus de persvoorlichter.

De politie meldt dat de foto’s van de overvallers nog steeds te zien zijn op de website en dat de zoekactie gewoon doorgaat.