Geen cassatie na doodslag Sandra Hazeleger

Bob H. is definitief veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar vanwege doodslag op zijn ex-partner Sandra Hazeleger. Het Openbaar Ministerie heeft het cassatieberoep ingetrokken. H. werd op 6 juli 2012 door het hof veroordeeld tot 8 jaar celstraf vanwege doodslag, nadat hij eerder door de rechtbank was veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor moord op zijn ex-partner. Het OM onderzocht de mogelijkheden om in cassatie te gaan, maar ziet geen aanknopingspunten.

Sandra Hazeleger is op 26 februari 2011 om het leven gebracht doordat ze met een hondenriem is gewurgd door Bob H. Hij dumpte het slachtoffer daarna in een sloot en deed net alsof ze vermist was.

Volgens de rechtbank was er sprake van moord, maar het hof dacht daar anders over en veroordeelde H. wegens doodslag. Hij heeft zelf altijd verklaard dat hij uit een opwelling heeft gehandeld. Het OM stelde cassatie in om de wettelijke termijn waarbinnen dat moet gebeuren niet te overschrijden, maar ziet geen aanknopingspunten om het cassatieberoep door te zetten. 

De uitspraak van het hof is nu onherroepelijk.

Lees ook:

Hof veroordeelt Bob H. voor doodslag

Twaalf jaar cel voor Bob H.

Politie betrapte H. bij brandende auto