Geen celstraffen voor wapen- en drugsbezit

De weduwe van de in december 2014 doodgeschoten Joey Moes (foto) uit Enschede en haar broer krijgen alleen taakstraffen voor het bezit van een kilo speed, een revolver en een alarmpistool. Ginger van E. (23) en Nick van E. (26) kregen 200 uur taakstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, en 240 uur werkstraf plus zes maanden voorwaardelijk.

Specifieke omstandigheden

Dat schrijft TC/Tubantia. De officier van justitie had tegen Nick van E. een jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist. Tegen de zus was de eis lager, 200 uur taakstraf en een maand voorwaardelijk. Bij de twee deed de politie op 7 januari huiszoeking, in Hengelo en Enschede. De politierechter was het eens met advocaat Hans Speijdel die had bepleit dat er rekening gehouden moet worden met ‘specifieke omstandigheden’ en dat de twee zich aantoonbaar hebben afgekeerd van het criminele milieu.

Amsterdammer

Op 17 december 2014 is Joey Moes voor de Lidl, in Enschede-Twekkelerveld doodgeschoten. Er zou ruzie zijn geweest over een drugsdeal. Diego U. (31) uit Hengelo is als verdachte aangehouden maar door de rechtbank op vrije voeten gesteld. De politie zoekt in verband met de zaak nog naar een ‘Amsterdammer‘.