Geen deal in moordzaak Ingrid Visser

Volgens Spaanse media komt er geen akkoord tussen enerzijds de advocaten van de verdachten in de moordzaak Ingrid Visser – Lodewijk Severein en anderzijds justitie en de raadslieden van de nabestaanden. Dat betekent dat het proces volgende week woensdag van start gaat. Het zal tot ongeveer half november duren. 

Het Openbaar Ministerie in Spanje eist vijftig jaar cel wegens moord tegen drie verdachten. De verdediging van de drie koerste op twintig jaar. Hoewel de gesprekken tussen de advocaten en justitie in een relatief goede sfeer verliepen, kwam er geen vergelijk.

Gruwelijk

In mei 2013 werden Lodewijk Severein en volleybalster Ingrid Visser op gruwelijke wijze vermoord in een afgelegen vakantiewoning in de buurt van Murcia. Juan Cuenca (foto) wordt gezien als de opdrachtgever van de moorden. Cuenca was de manager van het volleybalteam waarvoor Visser in Murcia heeft gespeeld. De twee andere verdachten zijn Roemenen. Constantin Stan en Valentin Ion zouden de moordopdracht hebben uitgevoerd.

Motief

Over het motief van de moord wordt volop gespeculeerd. Cuenca, die zaken deed met Severein, zou bij de Nederlander grote schulden hebben. Ook Visser zou nog geld tegoed hebben gehad van de voormalig manager van de volleybalclub.