Geen dna-match in zaak Nicole

Er is geen match gevonden die past bij het dna-profiel dat de politie heeft van de moordenaar van Nicole van den Hurk. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft onderzoek gedaan naar dna dat pas later was gevonden. Door verbeterde technieken was analyse mogelijk. De 15-jarige scholiere Nicole van den Hurk verdween zeventien jaar geleden in Eindhoven toen ze ’s ochtends vroeg op weg was naar haar vakantiewerk. Zes weken nadien is haar lichaam gevonden in de bossen bij Lierop.

Zowel de stiefvader als de stiefbroer van Nicole van den Hurk zijn verdacht geweest en hebben een week vastgezeten.

Dezelfde stiefbroer heeft in 2011 vanuit Engeland bekend hij Nicole had gedood maar na onderzoek bleek dat niet waar te zijn. Sindsdien heeft een nieuw team de zaak in onderzoek. Op 10 september werd het lichaam van Nicole opgegraven, om ook op haar resten met de nieuwe technieken te speuren naar dna. De politie sprak van een doorbraak, maar daarvan is tot op heden niet gebleken.

Daarna bleek een deel van de onderkaak van het meisje enige tijd zoek, die bleek al zoek te zijn geweest ten tijde van de eerste begrafenis.

Eerdere berichten over Nicole van den Hurk:

Vader Nicole stond vrijwillig dna af 

Andy: ‘Nicole was zwanger van haar vader’