Geen doodslag na karatetrap op toeschouwer

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft vier jaar gevangenisstraf geëist tegen Sylvester M. omdat hij een karatetrap uitdeelde aan een man van 77 jaar, die later overleed aan zijn verwondingen. Sylvester M. wordt zware mishandeling met de dood tot gevolg ten laste gelegd omdat het OM doodslag niet bewezen acht. Het 77-jarige slachtoffer zat langs de lijn van een voetbalveld te kijken naar een wedstrijd tussen de Amsterdamse voetbalclubs OSV en Sporting Noord toen hij werd mishandeld.

In december 2011 was de wedstrijd tussen de twee Amsterdamse voetbalclubs. Sylvester M. was speler van Sporting Noord. Na een opstootje over een gele kaart die door de scheidsrechter werd uitgedeeld aan M., kreeg hij zijn tweede gele, dus rode kaart. Het 77-jarige slachtoffer, die langs de lijn zat te kijken naar de wedstrijd, zou een opmerking hebben gemaakt daarover. Wat hij precies zei, weet M. niet meer. 

Vervolgens rende M. naar het slachtoffer en gaf hem een karatetrap terwijl hij over de reclameborden sprong. Deze raakte ernstig gewond omdat zijn milt gescheurd bleek. De milt moest worden verwijderd en hij werd enige tijd kunstmatig in coma gehouden. Een paar dagen later is de bejaarde man overleden aan zijn verwondingen.

Lees ook:

Toeschouwer overleden na karatetrap