Geen doorbraak in moordzaak Halil Erol

De in november 2017 aangetroffen sporen in de woning aan de Doornbosheerd in Groningen blijken, na uitgebreid onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut, niet van Halil Erol te zijn. In de woning werd destijds onderzoek verricht naar aanleiding van informatie die bij de politie was binnengekomen. 

Op 17 november 2017 werd een 39-jarige inwoonster van Groningen aangehouden, maar zij werd 6 dagen later alweer vrijgelaten.

Brandend

Halil Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Op maandagavond 8 maart 2010 rond 22.45 uur werd de auto van Erol, een zilvergrijze Daewoo Lanos model hatchback, brandend aangetroffen op een parkeerplaats aan de Kerklaan in Haren, Groningen. Opvallend was dat de kentekenplaten (16-HG-TJ) van de auto waren verwijderd. Deze kentekenplaten werden later dat jaar in april en mei nog geregistreerd op de A12, de A44 en de A15 in de buurt van Rotterdam en Zoetermeer.

Polyester zak

Op dinsdag 22 juni 2010 werden de ledematen van Halil Erol gevonden in de Steenwijker Aa in Eesveen, net buiten Steenwijk. De ledematen waren verpakt in een zandkleurige, polyester zak. Bijna drie jaar later werd de romp van Erol gevonden in Waperveen. Deze was in een zelfde soort zak verpakt. Zijn hoofd en handen zijn nog altijd spoorloos.