Nog geen doorbraak Tuna-zaak

De politie heeft niet veel naar buiten gebracht over wat de zoektocht afgelopen week naar sporen in de Tuna-zaak heeft opgeleverd. In en rond de de Brabantse plaats Chaam is dagenlang gezocht naar sporen in de moordzaak. Er zijn biologische sporen, gegevensdragers en telecommunicatieapparatuur aangetroffen in een pand aan de Leerdreef in Chaam en in beslag genomen. Maar een doorbraak heeft de politie niet gemeld.

Mogelijk houdt de politie in het belang van het onderzoek nog geheim wat er precies is gevonden en wat het belang hiervan is.

Er is twee dagen gezocht op en rond het  perceel door een kleine tachtig personen betrokken. De bewoner is een zekere B.. Hij zit sinds december vorig jaar vast op verdenking van een autodiefstal. De overige bewoners van het pand zijn tijdelijk elders ondergebracht. 

Volgens BN/De Stem zijn er twintig militairen van Legerplaats Oirschot ingezet die eerder in Afghanistan hebben gezocht naar bermbommen. Ze hebben met metaaldetectoren het gehele terrein afgezocht. Er is wel een explosief uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen maar cruciaal bewijs leek er niet te zijn bovengekomen.

De Amsterdamse crimineel Senol Tuna (47) werd vorig jaar oktober dood teruggevonden in de kofferbak van een uitgebrande auto langs de A58 bij Spoordonk.

{youtube}h5tG1VxmsRQ{/youtube}