Geen heropening onderzoek Dascha (VIDEO)

Er komt geen extra onderzoek doen naar de dood van Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading. De onlangs verschenen documentaire over haar laatste uren geeft daar volgens het Openbaar Ministerie geen aanleiding toe. Het rechercheteam heeft de documentaire van de particuliere onderzoeker Joey Roelofs vergeleken met het eigen onderzoek en komt tot de conclusie dat die geen nieuwe aanknopingspunten biedt.

De 16-jarige Dascha Graafsma werd ruim een jaar geleden overreden door een trein, na een avond stappen in Hilversum. De familie heeft twijfels bij ‘zelfmoord’ als doodsoorzaak.

Documentaire

De nabestaanden schakelde journalisten, een advocaat en een particulier onderzoeker in. Die laatste maakte een documentaire van drie kwartier over zijn bevindingen (zie video hieronder). Volgens de onderzoeker was het meisje niet alleen toen ze in november 2015 in Hilversum onder een trein kwam en overleed.

Geen nieuw licht

Het Openbaar Ministerie zegt dat er n.a.v. de documentaire opnieuw is gekeken naar de getuigen, het facebookbericht dat Dascha in de Let’s Get Down zou hebben ontvangen, het gebruik en de vindplaats van de telefoon, de auto die is gehoord bij de Maartensdijkseweg, het alcoholgebruik en het onderzoek aan het spoor. De conclusie is dat dit geen nieuw licht werpt op de bevindingen van de politie en ook geen aanleiding geeft tot nader onderzoek. Er zijn geen aanwijzingen dat iemand betrokken is geweest bij de aanrijding met de trein of dat er sprake is van een misdrijf. De familie van het overleden meisje heeft hierover schriftelijk een gedetailleerde uitleg ontvangen.