Geen herziening Making a Murderer-zaak

Het onderzoek naar de moord die centraal staat in de Netflixdocumentaire Making A Murderer wordt niet opnieuw door de rechter behandeld. Een verzoek daartoe van de voor moord veroordeelde Steven Avery is dinsdag afgekeurd.

De ex

De autohandelaar beschuldigt de ex van het slachtoffer in de zaak uit 2005, Teresa Halbach (25), van de moord. Een rechter van de rechtbank in Sheboygan County, Wisconsin, oordeelde dat er niet genoeg bewijsmateriaal is om een nieuwe rechtszaak te rechtvaardigen (lees hier het verzoek van de advocaat). Of er nog beroep mogelijk is, is niet duidelijk, de rechter zei van niet. De advocaat van Avery stelt dat er met justitie is overeengekomen dat er nog nieuw onderzoek is gestart waardoor een nieuw beroep op de rechter toch mogelijk is.

Gemanipuleerd

Steven Avery en zijn neef Brendan Dassey zijn in 2007 veroordeeld voor de moord op Halbach. Avery heeft steeds betoogd dat bewijsmateriaal en processen-verbaal zijn vervalst.

In 2016 besliste een rechter op grond van het dossier dat de verstandelijk beperkte Brendan Dassey, toen zestien jaar oud, kennelijk tijdens zijn verhoor onder druk is gezet om een bekentenis af te leggen.

De zaak van Dassey staat apart van die van Avery en loopt nog in beroep.