Geen hoger beroep moord bij ziekenhuis

John F. uit Zevenbergen ziet af van het hoger beroep in de zaak van Linda van der Giesen. F. schoot op 10 augustus 2015 zijn ex Linda dood op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Hij werd veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Risicoafweging

Een woordvoerder van het gerechtshof in Den Bosch bevestigde zaterdag dat F. zijn hoger beroep heeft ingetrokken. Volgens John F.’s advocaat Tom van Assendelft de Coningh heeft de verdediging een risicoafweging gemaakt en wil het geen hogere celstraf riskeren. De uitspraak van tien jaar cel en tbs met dwangverpleging was conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Bedreiging en stalking

Linda van der Giesen (28) werd in 2015 door haar ex doodgeschoten op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk, waar ze werkte als verpleegkundige. De moord kreeg veel aandacht, omdat de politie op de hoogte was van de hooglopende ruzie tussen de voormalige partners en wist dat John F. een pistool had gekocht.

De ruzie tussen de twee ging vooral om de omgangsregeling met het zoontje dat F. had uit een eerdere relatie. Linda deelde informatie met de moeder en die zorgde ervoor dat John zijn zoontje niet langer kon zien. Met haar aangifte van bedreiging en stalking werd niks gedaan en de politie moest na de moord diep door het stof.

Ondanks dat F. zijn hoger beroep heeft ingetrokken, gaat de zitting van 11 januari door. Zijn straf wordt dan definitief.