Geen lijk gevonden in tuin burgemeester

Er is niets gevonden in de tuin van de burgemeester van Terneuzen. De afgelopen dagen werd daar gezocht naar het lichaam van Vera Van Laer, een Belgische vrouw die sinds 1996 wordt vermist. Haar ex-vriend zit vast als hoofdverdachte, hij woonde eerder in het huis waar de burgemeester nu woont.

In totaal is vijf dagen gezocht naar het lichaam. In 1998 werder ook al gezocht rond de woning, ook toen werd er niets gevonden. Een Belgisch cold-caseteam had nu nieuwe aanwijzingen en hoopte met moderne apparatuur nu wel iets te vinden.

De Belgische justitie benadrukt dat de burgemeester van Terneuzen goed heeft meegewerkt. Hij woont sinds 2005 in de woning en heeft niets met de zaak te maken. De verdachte verhuisde na de verdwijning van Van Laer naar Frankrijk. Hij is verdacht van moord maar werd wegens gebrek van bewijs weer vrijgelaten. De verdachte is in september opnieuw opgepakt in Thailand. Hij ontkent betrokken te zijn bij de verdwijning.

Naast de ex-vriend van Van Laer zaten ook drie politiemannen een tijdje vast op verdenking van valsheid in geschriften en gebruik van valse stukken in het onderzoek naar de verdwijning van de vrouw.

Lees ook:

Zoeken naar lijk in huis burgemeester