‘Ik heb geen lijken in Hooge Zwaluwe gezien’

Youssef C., de Belg die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de dubbele moord op Brian Dalfour en Muljaim Nadzak in Hooge Zwaluwe vorig jaar, zegt dat hij niets met de moorden te maken heeft. Hij zegt wel in het vakantiehuisje waar de lichamen lagen te zijn geweest, maar niet op het moment dat de schietpartij daar zou hebben plaatsgevonden.

‘Ik heb geen schietpartij gezien. Niets, geen lijken, niemand’, zegt hij tegen Vlinderscrime (zie ook het filmpje onderaan). C. is op dit moment nog op vrije voeten, en is zich niet van plan te melden. Dat zegt zijn advocaat Johan Mühren tegen Omroep Brabant.

Lees ook:

Puzzelstukes van het drama Hooge Zwaluwe (#1)

Puzzelstukjes van het drama Hooge Zwaluwe (#2)

Leugendetector

Volgens zijn advocaat is C. verbaast dat er naar hem gezocht wordt, omdat hij niets met de schietpartij te maken zou hebben. Hij zou dat willen verklaren terwijl hij aan de leugendetector gemonitord wordt. Dat heeft voor de rechter weinig zin, maar volgens zijn advocaat zegt het natuurlijk wel wat over zijn geloofwaardigheid’.

In het vakantiehuis je in Hoge Zwaluwe zou een drugsdeal worden besproken. Eén van de partijen zou vervolgens de andere hebben willen beroven. Daarbij is geschoten, en zijn Brian Dalfour en Muljaim Nadzak doodgeschoten.

Lees ook:

Ook nieuwe verdachte Hooge Zwaluwe raakte gewond

Hooge Zwaluwe: er waren veel meer mensen bij