Geen nuances tijdens pedojacht

De pedojacht in Nederland begint steeds extremere vormen aan te nemen, waarbij de relativering zoek lijkt. De Telegraaf toont vanochtend een foto van de villa in Bussum waar crechedirecteur Albert Drent woont. Volgens de krantenkop een PEDOPALEIS, terwijl de directeur niet eens officieel verdachte is. Volgens Drent’s ex-vrouw waren het onschuldige afscheidsfeestjes. Maar in de hetze die nu ontstaat zijn tegengeluiden niet welkom.

De ex-vrouw van Drent vertelde gisteravond tegen Pownews een heel ander verhaal. Niet de directeur, maar zij organiseerde de feestjes. Het waren geen slaapfeestjes, maar partijtjes overdag, waarbij niet geslapen werd: ‘afzwaaifeestjes’ stond er ook in de uitnodigingen. Het waren gezellige partijtjes met snoep, kinderfilms en barbecue. Zonder seks.

Bekijk hier het interview met de ex-vrouw van de creche-directeur (doorspoelen naar 07’30)


Bekijk de video in andere formaten.

Nieuwsuur doet ook mee aan de hype. De rubriek berekende dat er inmiddels meer dan 1000 ouders geinformeerd zijn tijdens besloten bijeenkomsten met de gemeente, politie en GGD. “Dat zijn dus 500 kinderen”. Daarmee suggererend dat er misschien wel 500 slachtoffers zijn van sexueel misbruik. In werkelijkheid is er tot op heden bewijs voor slechts 1 misbruikt kind, en die is niet op de creche maar thuis misbruikt, toen Robert M. kwam oppassen.

Hoewel het zeer waarschijnlijk is dat er meer kinderen door Robert M. misbruikt zijn, tenslotte stonden er veel versleutelde foto’s en films op zijn computer, is het maar zeer de vraag of kinderen in de creches slachtoffer zijn geworden.

Het is niet uitgesloten dat Robert M. vooral tijdens het oppassen de gelegenheid gebruikte om foto’s en films te maken. In creches is dit in de praktijk moeilijk omdat er altijd ander personeel in de buurt is. Er is namelijk geen enkele creche in Nederland waar personeel in zijn eentje staat, dat is namelijk wettelijk niet toegestaan.

Maar net zoals bij zedenzaken in het verleden, zoals De Bolderkar en de Eper Incestzaak, winnen de emoties het van het verstand en slaan de media door in een niets ontziende jacht op pedo’s, kijkcijfers en lezers. Volgend jaar, bij de rechter, zal blijken wat er nou echt waar was van alle beschuldigingen die nu de ronde doen.