Geen onderzoek perceel Bloemendaal in moordzaak Cheryl Morriën

De politie heeft besloten geen onderzoek te doen naar aanleiding van bevindingen door speurhonden van een lijklucht aan de rand van een bewoond perceel in Bloemendaal in de zaak van de verdwenen Cheryl Morriën. Dat blijkt uit een Facebook-post van een groepje mensen dat een pagina wijdt aan het in 1986 spoorloos verdwenen meisje.

Groene stationwagen

Het is inmiddels ruim 33 jaar geleden dat de toen 7-jarige Cheryl Morriën vlak voor haar ouderlijk huis in IJmuiden plotseling verdween. Ze werd voor het laatst gezien bij een grote flat aan de Schiplaan in IJmuiden. Cheryl ging toen naar een vriendinnetje om te spelen, maar die was niet thuis. Een buurvrouw heeft haar nog aan de brievenbus zien klepperen. Daarna werd Cheryl gezien op de achterbank van een groene stationwagen, vermoedelijk een Lada. Twee mannen zaten voorin de auto. Een buurvrouw die haar goed kende zwaaide nog naar haar toen ze haar auto uitparkeerde. Vervolgens reed de groene stationwagen de Schiplaan uit en werd Cheryl nooit meer teruggezien.

Dossier gesloten

De moordzaak werd in 2002 definitief gesloten. Het OM stelde toen vast dat de in 2001 overleden kindermoordenaar Michel S. de dader is geweest. Door zijn dood is vrachtwagenchauffeur S. nooit berecht en daarmee is de zaak afgedaan, aldus justitie. Het stoffelijk overschot van Cheryl Morriën werd echter nooit gevonden. Toch denken verschillende mensen dat de echte daders nog vrij rondlopen en zoekt een klein groepje mensen dat zich er niet bij neer kan leggen verder in het duingebied ten westen van Haarlem. Van opgeven willen ze nooit weten.

Speurhonden

In september 2017 slaan er drie speurhonden van de stichting Signi-zoekhonden aan bij een pand op de Hoge Duin en Daalseweg in Bloemendaal. Eén hond aan de noordkant van het perceel en twee honden (onafhankelijk van elkaar) bij het hek van de oprit. Ondanks het feit dat speurhonden enkel aanslaan op het waarnemen van een menselijke lijkengeur besluit de politie IJmond na recent overleg met de burgemeester van Velsen geen nader onderzoek te doen op het perceel. Onbegrijpelijk volgens de beheerder(s) van de Facebook-pagina en velen die de zaak volgen.