Geen publiek bij uitspraak zaak-Holleeder

Donderdag 4 juli is, na 60 zittingsdagen, de uitspraak in het proces tegen Willem Holleeder. In de bunker in Amsterdam-Osdorp zal geen publiek toegelaten worden. Volgens Nu.nl vindt de rechtbank de ruimte in de beveiligde rechtbank daarvoor te klein.

Journalisten zijn – mits geaccrediteerd – wel welkom.

Videoverbinding

Publiek dat de uitspraak live wil volgen kan daarvoor terecht in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid. In een videozaal is daar de zitting in de bunker te volgen via een videoverbinding. Ook de videozaal in Amsterdam-Zuid heeft een beperkte capaciteit, aldus de rechtbank, er is geen garantie dat iedereen naar binnen kan. De uitspraak is om 10.00.

Nuance

Het Openbaar Ministerie heeft levenslang geëist tegen Willem Holleeder, onder andere voor het opdracht geven van 5 liquidaties. Sander Janssen, advocaat van Holleeder, vorige week in een interview met Crimesite: ‘We hebben kunnen laten zien dat er nog veel meer spelers actief waren en dat het beeld van Holleeder als ultra-boef niet klopt’.

In april verscheen het boek Holleeders Onderwereld van Crimesite-hoofdredacteur Wim van de Pol. Hij kreeg als enige journalist inzicht in de politiedossiers van de zaak. In het boek wordt aangegeven dat er mogelijk ook andere daders achter de liquidaties kunnen zitten die Holleeder ten laste zijn gelegd.