Geen reconstructie chaletmoord

De rechtbank in Zutphen heeft bepaald dat er geen reconstructie komt van de zogenoemde chaletmoord in Ermelo. De advocaat van hoofdverdachte Janet S. had daarom gevraagd. Bij de moord, in maart 2014, kwam de 58-jarige zakenman Ton Kuijff uit Amersfoort om het leven.

Janet S., afkomstig uit Kampen, wordt ervan verdacht Kuijf te hebben omgebracht met een bijl of mes. Dat zou zijn gebeurd na uit de hand gelopen chantagepraktijken na 1 of meer seksdates. S. en medeverdachte Joyce N. zouden seks met Ton Kuiff hebben gehad en dit hebben gefilmd om hem af te persen.

Na de moord in het chalet werd het huisje in brand gestoken. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Janet S. hulp gehad van medeverdachten Youri B. en Joyce N.

Moszkowicz

De advocaat van Janet S., Yehudi Moszkowicz, wilde een reconstructie van de gebeurtenissen in het chalet omdat hij daarmee hoopte te kunnen aantonen dat niet zijn cliënte, maar medeverdachte Youri B. de moord heeft gepleegd.

Andere verzoeken van Moszkowicz voor aanvullend onderzoek zijn wel door de rechtbank gehonoreerd. Zo komt er een onderzoek naar het tijdstip van overlijden van Kuijff, wordt er inzicht geboden in de telefoongegevens van de zakenman, voor en na zijn dood en worden de verkeersbewegingen van de verdachten na de moord nader onder de loep genomen.

Algerijn vermoord

Oud-karatekampioen Janet S. is eerder veroordeeld voor doodslag. Op 28 december 2003 stak ze samen met haar toenmalige vriendin in Den Haag een Algerijn in zijn woning dood. De twee hadden hem opgepikt in een café. Nadat ze de man  hadden neergestoken en vastgebonden met schoenveters namen ze 11.000,– euro uit de woning mee. Janet S. kreeg daarvoor in hoger beroep vier jaar cel.