Geen resten Lisette Vroege

Het onderzoek rond de Heussenstraat in Haarlem in het kader van de verdwijning van Lisette Vroege (in 1992) is begin deze week afgerond. Tijdens het onderzoek zijn geen menselijke resten aangetroffen, maakte de politie Kennemerland bekend. Zoals verwacht zijn er bij het uitbaggeren van de sloten en het zeven van het slib verschillende voorwerpen aangetroffen.

Enkele hiervan zullen de komende tijd nader worden onderzocht door het onderzoeksteam en het NFI om te bekijken of ze op enige wijze in verband kunnen worden gebracht met de verdwijning van Lisette Vroege.

In afwachting van de onderzoeksresultaten wordt er op dit moment geen verdere mededelingen gedaan over de aangetroffen voorwerpen.Ten tijde van het onderzoek aan de Heussensstraat hebben zich diverse personen bij de politie gemeld met informatie. Deze informatie zal worden meegenomen in het onderzoek. 

Bij het onderzoek dat op maandag 8 oktober jl van start ging heeft de politie in samenwerking met het NFI het volgende gedaan:

  • Het baggeren en zeven van het slib van twee sloten aan de Heussensstraat
  • Het doorspuiten van vier duikers (verbinding van wateren)
  • Het openen van het kruisingsvlak op de hoek van de Delftlaan met de Heussensstraat
  • Het openen van een put in de middenberm van de Westelijke Randweg
  • Het doen van bodemonderzoek in diverse groenstroken met een grondradar 

Begin november komt Crimesite met het boek: Cold Cases. Daarin meer aandacht voor de verdwijning van Lisette Vroege  en nog vele andere onopgeloste misdrijven.