Geen reconstructie in zaak Janet S.

In de strafzaak rondom de dood van de Amersfoorter Ton Kuijf (51) in een chalet in Ermelo in maart 2014 heeft de rechtbank Zutphen alle onderzoekswensen afgewezen. Advocaten hadden verzocht om onder meer een schouw en een reconstructie.

Tijdstip

Onder meer de advocaat van hoofdverdachte Janet S. had al in maart een verzoek om een reconstructie gedaan. Een herhaling van deze verzoeken op de regiezitting brengt de rechtbank niet tot een andere beslissing. De rechtbank vindt ook aanvullend onderzoek door een nieuwe deskundige naar het tijdstip van overlijden niet noodzakelijk. De rechtbank vindt dat onderzoeksvragen over het tijdstip van overlijden van het slachtoffer voldoende zijn beantwoord en dat de verdediging onvoldoende heeft gemotiveerd waarom op dit punt nieuw onderzoek nodig is.

Telefoon

De rechtbank ziet verder geen aanleiding voor het laten opmaken van een aanvullend-proces-verbaal of het horen van een politieagent over een extra verbinding die de telefoon van Janet S. op de avond van de brand in het chalet heeft gemaakt. De advocaat van S. wil onder meer hiermee ermee aantonen dat zijn client niet in Ermelo maar in Roosendaal was. Maar de rechtbank vindt dat de advocaat niet goed heeft toegelicht waarom en in welk opzicht de gereconstrueerde tijdlijn moet worden aangepast.

Waarschijnlijk komt dit najaar inhoudelijke behandeling aan de orde.

Zie het voorgaande bericht:

Chalet-moord: ‘Janet S. was niet in Ermelo’