Geen straf voor schietpartij in café

Twee verdachten die elkaar in april van dit jaar in een vol café in Amsterdam hebben neergeschoten, zijn vrijdag door de rechtbank ontslagen van rechtsvervolging. Beide mannen handelden volgens de rechtbank uit noodweer. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste celstraffen van zeven jaar. Dat meldt Het Parool vrijdag.

De twee mannen, Fahd el K. (23) en Abdel I. (32), zijn wel veroordeeld voor verboden wapenbezit. Zij moeten respectievelijk vier en drie maanden de cel in.De schietpartij ontstond in april in café De Leeuwenkuil aan de Nassaukade in Amsterdam. De mannen kregen daar ruzie met elkaar en trokken beiden een vuurwapen. De rechtbank neemt het de twee kwalijk dat ze in een volle kroeg anderen daarmee in gevaar hebben gebracht, schrijft Het Parool vrijdag.

Op het moment dat Fahd el K. de kroeg uit wilde lopen, dacht Abdel I. Dat hij beschoten zou worden. I. opende daarop het vuur, zo meldt Het Parool. El K. zou vervolgens hebben teruggeschoten. Beiden schutters deden dat volgens de rechtbank uit noodweer.

De rechtbank in Amsterdam heeft de mannen ontslagen van rechtsvervolging van het schiet. Ze zijn wel veroordeeld voor het vuurwapenbezit