Geen succes onderzoek Lisette Vroege

Het onderzoek dat in oktober 2012 plaatsvond in Haarlem de zaak van de sinds 1992 vermiste Lisette Vroege heeft de politie niet verder kunnen helpen, zo maakt de politie Kennemerland maandag bekend. De politie verrichtte uitgebreid onderzoek  in de omgeving van de Heussensstraat in Haarlem-Noord. Twee sloten zijn gebaggerd en aangrenzende groenstroken werden onderzocht. Tijdens het baggeren van de sloten langs de Heussensstraat zijn diverse goederen aangetroffen. Er werden onder meer sleutelbossen, bankpasjes, diverse stukken stof en dierlijk botmateriaal aangetroffen.

Enkele goederen zijn nader onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. De aangetroffen goederen hebben het onderzoek naar de vermiste Lisette Vroege helaas niet verder kunnen helpen. Het cold case onderzoek duurt nog voort, maar over het verloop hiervan worden zoals gebruikelijk geen nadere mededelingen gedaan. 

Het onderzoek begon op 8 oktober in de twee sloten langs de Heussensstraat en enkele aangrenzende groenstroken onderzoek plaats. Een rechercheteam van de politie Kennemerland werkte hierin samen met experts van het Nederlands Forensische Instituut en het Openbaar Ministerie. In het water langs de Heussensstraat werd op 30 oktober 1992 een schoen van Lisette teruggevonden. Een paar dagen eerder, op 26 oktober 1992, werd haar tennisracket in een groenstrook vlakbij deze sloot aangetroffen. Op deze locaties is destijds al uitgebreid onderzoek verricht. Omdat de politie nu technisch betere onderzoeksmiddelen voorhanden heeft dan twintig jaar geleden, werd besloten het onderzoek opnieuw uit te voeren. 

De toen 27-jarige Lisette Vroege is vermist sinds woensdagavond 3 juni 1992. Vanaf tennisclub WOC in Overveen besloot ze die betreffende avond rond 21.30 uur naar huis te gaan. Ze woonde aan de Kleverparkweg in Haarlem. Lisette vertrok met de auto en even na 21.30 uur is gezien dat ze arriveerde bij haar woning. Als haar vriend een half uurtje later thuiskomt, is Lisette in geen velden of wegen te bekennen. Tot op de dag van vandaag is Lisette spoorloos. Omdat de zaak nooit opgelost is en de nabestaanden nog steeds niets weten over het lot van hun dierbare, is de zaak in 2011 opgepakt als cold case. Dit houdt in dat een nieuw geformeerd onderzoeksteam met de kennis van nu, de bevindingen vanaf 1992 naloopt, opnieuw met getuigen praat en het publiek vraagt om informatie. Een onderzoek op deze locaties maakt logischerwijs deel uit van het onderzoek omdat hier destijds eigendommen van Lisette zijn aangetroffen.

Zie ook:

 Geen resten Lisette Vroege 

 Nieuw onderzoek naar Lisette Vroege 

Het dossier over de zaak:

 Lisette Vroege