Geen tijd voor onderzoek brand bij Nico V.

De politie heeft tot vandaag nog geen tijd gehad om forensisch onderzoek te doen naar de brand in de boerderij van topcrimineel Nico V, in Zwaag, Noord Holland. De woning vloog afgelopen dinsdag in brand. De politie zou te weinig mankracht hebben en te veel personeel in moeten zetten tijdens de jaarwisseling om onderzoek te doen.

Dat zegt een woordvoerder vrijdag in De Telegraaf. De boerderij wordt sinds dinsdagavond bewaakt om te voorkomen dat de sporen worden uitgewist. De politie start vrijdag alsnog met het onderzoek.

Uitgebrande voertuigen

Getuigen hebben vlak na de brand begon twee mannen zien wegrijden op een motor- of bromfiets. Mogelijk hebben zij molotovcocktails in de boerderij gegooid. Op dezelfde avond brandde een motor- of bronfiets uit in Zwaag; op oudjaarsdag stond een gestolen auto in brand in het dorp. Het is niet duidelijk of de uitgebrande voertuigen en de brand in de boerderij iets met elkaar te maken hebben.

De boerderij van V. stond twee jaar te koop, maar was vlak voor de brand uit de verkoop gehaald, meldt de krant.

Niet thuis

V. was op het moment van de brand niet thuis. Hij zou zelden in het pand zijn, omdat hij vaak in Spanje verblijft.

Justitie heeft V. lange tijd geprobeerd te vervolgen voor een liquidatiepoging op Cor van Hout. Die aanslag mislukte. Het OM werd uiteindelijk niet-ontvankelijk verklaard. Hij is wel veroordeeld voor een moord in Hoorn in 2002. Verder staat V. bekend als een boezemvriend van de in 2000 geliquideerde Sam Klepper.