Geen verband Annecy en Zwitserse schietpartij

Er is geen verband tussen de viervoudige moord in Annecy en een schietpartij in een Zwitsers dorp waarbij drie doden vielen. De Franse politie was geïnteresseerd in de verdachte van de schietpartij, omdat hij in het daderprofiel paste. Ook lopen er sporen naar Zwitserland, zo was de familie waarvan de vader, moeder en schoonmoeder om het leven kwamen kort voor de moord bij een Zwitserse bank geweest en kwam het vermoedelijke moordwapen uit hetzelfde land.

De schutter in Annecy gebruikte een Luger P06, die in de jaren 30 in het Zwitserse leger werd gebruikt. Het wapen zit vaak in collecties, omdat dienstplichtigen na afloop van hun diensttijd het wapen mogen houden. De schutter in het Zwitserse bergdorp had ook een wapen in zijn bezit dat vroeger werd gebruikt door het Zwitserse leger. Desonkdanks blijkt uit de verklaringen van de verdachte dat er geen verband is, concludeert de Franse justitie.

In Engeland is afgelopen week een zaak begonnen tegen een man die zou hebben geprobeerd de bankrekening van de vader van het omgekomen gezin in Annecy te kraken. De familie Al Hilli woonde in Engeland. Volgens justitie zou de verdachte meerdere keren hebben geprobeerd toegang te krijgen tot de bankrekening van Al Hilli, zowel voor als na zijn dood.

De politie benadrukt dat deze zaak niets te maken heeft met de moordzaak. Eerder werd een man verhoord die digitaal geprobeerd zou hebben toegang te krijgen tot de Zwitserse bankrekening van Al Hilli. Deze verdachte is vrijgelaten, mogelijk hebben anderen illegaal toegang gekregen tot zijn internetverbinding. De rekening speelt een belangrijke rol in het onderzoek, er zou zeker een miljoen euro opstaan.